Hoe kies je de goede versnelling?

Een fiets is voor veel mensen in Nederland een ideaal vervoermiddel. Je kunt de fiets gebruiken voor alle dagen mee naar je werk of school te gaan maar deze is ook bij uitstek geschikt om een uitstapje mee te maken met mooi weer.

Voor iedereen een geschikte elektrische fiets

Zonsondergang fiets

Als je zelf wat minder kracht hebt om hard te trappen tijdens een fietstochtje of gewoon niet zoveel zin hebt om dagelijks uitgeput aan te komen op het werk kun je ook een elektrische fiets aanschaffen. Deze zijn er in verschillende modellen te koop en voor iedereen is er wel een geschikt exemplaar te vinden. Zo kun je ook kiezen voor een herenfiets. De elektrische herenfiets beschikt over dezelfde eigenschappen als de andere elektrische fietsen maar er zit een extra stang op om het frame te verstevigen.

Kies een naafversnelling

Een elektrische herenfiets heeft net als het merendeel van de andere fietsen ook de beschikking over versnellingen. Over het algemeen wordt er bij de elektrische herenfiets een keuze gemaakt tussen twee verschillende soorten versnellingen. Je kunt kiezen voor een naafversnelling of een derailleur. Bij een naafversnelling heb je de mogelijkheid om ook in stilstand te schakelen en heb je tot 8 verschillende standen. Dit is voor verreweg de meeste fietsers meer dan voldoende. Daarnaast is deze versnelling netjes ingebouwd zodat je geen risico loopt dat er smeer op je kleren komt te zitten en behoeft de versnelling ook weinig onderhoud.

Kies een derailleur

Voor de zeer sportieve fietser is er ook nog de derailleur. Deze versnelling kan tot 27 standen oplopen en wordt vooral gebruikt bij sportfietsen zoals mountainbikes of echte racefietsen. Nadeel is dat ze meer onderhoud nodig hebben maar dat je ook alleen maar kunt overschakelen tijdens het rijden.

Kijk wat er kan

De meeste elektrische fietsen worden standaard uitgerust met een naafversnelling maar als jij iets anders wilt hebben kun je het beste even informeren naar de mogelijkheden. Als je e-bike heren helemaal op maat gemaakt wordt kost dit wel wat meer maar dan heb je ook precies wat je wilt en een elektrische herenfiets die helemaal bij jou en je rijstijl past.