Schramm bedden – vijf sterren boxsprings

Vind je een boxspring ook zo heerlijk liggen? Dan wacht er een ware ervaring als je nieuwe bed uit de stal van de Schramm bedden komt. Deze Duitse beddenfabrikant begon ooit als zadelmakerij (met als credo dat je goed moest kunnen zitten) en beweegt zich nu in het absolute topsegment van boxsprings, met als nieuw credo dat je goed moet kunnen liggen. Voor de boxspring is de combinatie van onderbed en matras belangrijk. Die twee moeten goed op elkaar zijn ingespeeld zodat je nachtelijk draaien zo soepel mogelijk gaat.

Het twee-matrassensysteem

Een boxspring combinatie bestaat uit een gestoffeerd onderstel, eigenlijk een frame met veren (ressorts) én een pocketveren matras. Bij Schramm bedden is deze combinatie heilig want elke beweging die je in bed maakt wordt bij Schramm over een groot gebied als druk weggeleid. Je merkt dus niet het duwen en zakken van je matras op en slaapt lekker verder. Op het verende onderstel ligt een matras met pocketveren. Elke veer beweegt onafhankelijk van de andere. Dit twee-matrassensysteem van vering op vering werkt prima voor ondersteuning en bewegingen in bed. 

Schramm bedden met uitmuntende vering

De boxsprings van Schramm zweren bij pocketveermatrassen vanwege het perfecte liggevoel. Deze combinatie van onderbed en matras is verreweg te verkiezen boven:

• Latex-matras

• Koudschuim-matras

• Traagschuim-matras

• Polyether-matras

Leg je een schuimmatras op een boxspring-onderstel, dan voelt alles strak en doods aan. De ondersteuning is dan ook niet in optima forma. Een schuimmatras past beter op een bed met een lattenbodem. De diverse latten werken in verschillende zones zodat het schuimmatras niet al teveel werk hoeft te verrichten. Bij een boxspring-onderstel zoals dat van Schramm bedden moet de matras wel vol aan de bak. En die wordt dan geholpen door het verende onderstel. Met als bijkomende extra’s een betere ventilatie en een langere levensduur van zowel onderstel als matras. 

Goede drukverdeling door zone-systeem

Een boxspring behoort tot de betere bedtypes. Maar er is onderling wel veel verschil, vooral in kwaliteit. Wie een aantal boxsprings naast elkaar gaat vergelijken, merkt dat de ene een veel betere ergonomische nachtrust biedt dan de andere. Wat altijd geldt: de kwaliteit zit van binnen. Een goed veringsysteem is meer dan het halve werk. Zo heeft de betere boxspring een 7-zone pocketveer. De zones van het onderstel komen dan goed overeen met de comfortzones van het matras dat op dat onderstel wordt gelegd. Heeft dat onderstel geen 7-zone pocketveer maar bijvoorbeeld een bonellvering, dan krijg je een veringsysteem van mindere kwaliteit. En een blok schuim of zelfs een houten plaat in het onderstel, dat kan echt niet meer.

Schramm bedden hoeven niet snel te worden vervangen

Alles gaat uiteindelijk een keer stuk of het raakt versleten. Ook een kwaliteits-bed van Schramm bedden heeft een bepaalde levensduur. Wanneer zou je je boxspring eigenlijk moeten vervangen? Algemeen wordt vaak een levensduur van tien jaar genoemd. In werkelijkheid is die levensduur afhankelijk van meerdere factoren. De technische levensduur van Schramm piekt vaak boven de 20 jaar. Zaken die meetellen bij het vervangen van je bed zijn:

• Kwaliteit van de boxspring

• Harde of zachte boxspring

• Transpiratie als je slaapt

• Gewicht van het slapende lichaam

• Onderhoud

• Slijtage matras of topper

• Onderhoud mechaniek (bij elektrische boxsprings)

Overtuigd? Bekijk het gehele assortiment op Broring.com.