Last van een lekkage badkamer?

Een lek in huis is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Dit betekent vaak veel schade en ook nog eens veel kosten. Het is dan helemaal vervelend wanneer je een lekkage badkamer hebt. Hier zit het in veel gevallen achter een muur of nog erger, onder de grond. Mocht je dan tegels hebben liggen dan zullen de tegels er uit moeten worden gehaald omdat je anders niet bij het probleem kan komen. Hoe weet je dan waar het lek zit? Hier kun je zelf eigenlijk niet makkelijk achterkomen, maar een loodgieter wel. Met speciale infrarood apparatuur kun je gemakkelijk in de muur kijken naar waar het lek zit zodat je ook niet onnodig de muur kapot hoeft te maken.

lekkage badkamer

Niet meer douchen

Mocht je dan tot de conclusie zijn gekomen dat je een lekkage badkamer hebt, dan zul je ook geen gebruik meer moeten maken van de badkamer. Doe je dit wel dan zul je alleen maar meer schade aanrichten. Dit betekent dus dat je niet meer kan douche in je eigen huis, maar ook de kraan of wc op de badkamer kun je beter niet gebruiken. Aangezien je niet precies weet waar het lek zit kun je beter ook niet het risico nemen.

Herstellen

Het herstellen van een lekkage badkamer kan ook op verschillende manieren gaan. Vaak wordt er eerst gekeken naar het probleem, hoe erg de schade is en dan wordt er bepaald wat het plan van aanpak zal worden. Zo kan de leiding misschien wel worden gerepareerd, maar soms is het ook nodig om een nieuwe leiding te leggen. De expert zal hierin oordelen zodat je zeker weet dat je de juiste reparatie krijgt en ook weer zorgeloos gebruik kan maken van de badkamer.