Een foliekas

foliekas

Tegenwoordig zijn er veel mensen met een groente- of bloementuin die zelf de plantjes willen kweken. Dat is mogelijk wanneer men een broeikas heeft. Nu hoeft een broeikas niet groot te zijn. Je moet ervoor zorgen dat je een paar vierkante meter hebt om plantjes te kweken en dat je er gemakkelijk rechtop in kunt staan. Ook moet er een tafel in geplaatst kunnen worden om staande de plantjes in de daarvoor bestemde bakjes te planten.
foliekas
Een foliekas
Een foliekas als broeikas kun je gemakkelijk van hout zelf maken. Je maakt daarvoor eerst het houten geraamte. Je zorg ervoor dat je aan een zijde de broeikas in kunt gaan door middel van een deur. Wanneer het hele geraamte is gebouwd, moet je er sterk doorzichtig folie over trekken en vastmaken. Het is niet de bedoeling dat je de broeikas luchtdicht afsluit. Zou je dat namelijk wel doen, zal door de warmte en het vocht in de broeikas de plantjes kunnen gaan beschimmelen. Daarom moet zorgen voor luchtgaten in de foliekas, zodat er altijd een beluchting aanwezig is.

Door het hebben van een broeikas kun je veel geld besparen door je eigen plantjes zelf te kweken. Het is een fijne hobby omdat je goed je vrije tijd nuttig kunt besteden.