Ga voor klasse met een espagnolet

Een espagnolet is een slimme manier om ramen en deuren te sluiten. Dit sluitwerk systeem was in de jaren 30 heel populair als nieuw systeem. Het systeem wordt nog steeds veel gebruikt omdat het erg makkelijk is in het gebruik en nog veilig ook. Het is een simpele draai roede die je kunt gebruiken om dubbele deuren of ramen aan de binnenkant goed af te sluiten. Je kunt met een simpele draaibeweging de deur of het raam op slot doen. Daarbij kun je werken met een kruk of een pompsysteem. Het is een ideaal systeem dat nog steeds gemaakt wordt. Dus als jouw oude systeem aan vervanging toe is kun je gewoon een moderne versie aanschaffen die net zo mooi is als het klassieke, oude systeem. We vertellen je in dit artikel graag meer over dit systeem van grote klasse. Lees snel verder om te ontdekken wat het voor jou kan doen in je huis.

Klassieke of moderne uitstraling

Een espagnolet komt oorspronkelijk uit de huizen van de jaren 30 en is daarmee een klassiek stukje hang- en sluitwerk dat nog steeds erg populair is. Inmiddels zijn er prachtige nieuwe modellen op de markt die hun werk net zo goed doen als de originele modellen en misschien nog wel beter. Je kunt ze krijgen in de oorspronkelijke stijl die elegant en rank is. Als je wilt zijn er ook modellen die een modernere uitstraling hebben en wat robuuster zijn in de uitvoering. Ze doen beide wat ze moeten doen en dat is het goed vergrendelen van al jouw dubbele deuren en ramen. Kijk zelf maar naar welke stijl jij het mooiste vindt en welke stijl het beste bij je past.

Zwart, messing met hout of bakeliet espagnolet

Qua kleur zijn er ook genoeg mogelijkheden bij het kiezen van een espagnolet. Ze zijn te krijgen in een uitvoering zoals ze oorspronkelijk gemaakt werden en je kunt ze dan verven. Tegenwoordig zijn de modellen zo mooi dat je vaak juist niet wilt. Zo zijn de zwarte modellen erg populair, niet alleen omdat ze mooi zijn, maar ook omdat ze praktisch zijn. Ze hebben een laag van poedercoating die vuilafstotend is en krasbestendig. Dat maakt ze erg handig in onderhoud en maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. Ook kun je kiezen voor sluitingen met bakeliet of hout.

Kies de juiste draairichting voor meer comfort

Bij het kiezen van een espagnolet is het van belang om de juiste draairichting te kiezen. Je kiest zelf de draairichting van het raam of de deur. Dus bij een linksdraaiend raam heb je een linksdraaiende kruk nodig. Bij dubbele ramen of deuren kies je de kant waar je het systeem bevestigd als draairichting. Dat is de kant die de andere zijde blokkeert als beide zijdes op slot zitten. Let er altijd goed op dat je de juiste richting kiest. Dat werkt het handigst.

Verhoog de waarde van je huis met espagnolet

Het juiste hang- en sluitwerk kan een positieve bijdrage leveren aan de waarde van je huis. Met een mooi espagnolet gaat dat altijd werken en verdien je de investering dubbel en dwars terug. Ga dus snel naar Mooideurbeslag.nl voor het plaatsen van een bestelling!