De lampentrends van 2020

Hoewel sommige mensen er niet veel bij stil staan, zijn er ook op het gebied van verlichting veranderingen en trends gaande. Zeker in de herfst en winter is verlichting erg belangrijk, maar ook in de lente en zomer kan verlichting een extra touch geven aan een sfeervolle kamer. Het aanbod in lampen is tegenwoordig enorm. Daarom snappen we dat het lastig is om verlichting te kiezen dat aansluit op jouw interieur. Om je een eindje op weg te helpen, vertellen wij je graag wat voor soort lampen veel gezien worden in 2020!

Soorten verlichting

Als we het hebben over verlichting, kan dit meerdere dingen betekenen. Zo heb je binnen verlichting, buiten verlichting, hallogeenverlichting, Ledverlichting enzovoorts. Als je op zoek bent naar passende verlichting voor in huis is het dus belangrijk dat je uitzoekt wat voor soort licht je mooi vindt. Hallogeen is meestal iets feller licht, maar heeft tegenwoordig ook lampjes met warm licht. Gloeilampen zijn meestal wat minder fel en geven ook warm licht. Led lampen zijn daarnaast weer de energiezuinige variant en bieden ook meerder kleuren verlichting aan. Het ligt dus een beetje aan de kamer waarin je de lamp wil gaan gebruiken. Zo moet je in de keuken en badkamer goede en felle verlichting hebben en in de slaapkamer of boven de eethoek kun je weer zachter licht gebruiken. Een handige oplossing hiervoor is het plaatsen van een dimmer. Met een dimmer, van Gira bijvoorbeeld, kun je zelf de lichtintensiteit bepalen.

Soorten lampen

Lampen die we veel zien dit jaar verschillen nogal in grootte. De trend van grote lampen is nog steeds geliefd bij veel mensen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een grote hanglamp boven de eettafel hangt of in de woonkamer. Dit wordt dan een échte blikvanger. Hiernaast zie je veel industriële lampen van metaal en zwarte omhulsels. Deze lampen zijn niet helemaal dicht en zo zie je dus ook het lampje zitten aan de binnenkant. Dit geeft een stoer en speels effect. Ook is de natuurlijke look erg populair. Dit zijn bijvoorbeeld lampen van bamboe of hout met geel licht erin.