Daglicht op zolder

Zolderdakraam

Hoe vaak gebeurd het niet, je moet iets van zolder halen en je hebt niet genoeg licht. Op zolder is er in  de meeste gevallen geen licht, je bent aangewezen op licht wat door het gat komt van de trap. Wil je ook natuurlijk daglicht op zolder, dan kun je dit bereiken door een zolderdakraam te plaatsen. Het verschil met een dakraam is in de meeste gevallen het formaat, een raam voor de zolder is meestal kleiner en heeft geen rooster voor ventilatiemogelijkheden. Wel kan het raam net als een normaal dakraam open om te luchten.

Zolderdakraam

Eenvoudiger uitgevoerd

In de meeste gevallen is een zolderdakraam ook wat eenvoudiger uitgevoerd, waar je een dakraam kunt tuimelen is dit met de meeste zolderramen niet mogelijk. Deze open door ze zogeheten naar buiten te zetten. Wel heb je voor een raam op zolder ook verschillende opties die je erbij kunt gebruiken, bijvoorbeeld een hor om insecten buiten de deur te houden. In tegenstelling tot een normaal dakraam, is een raam voor de zolder geschikt gemaakt voor een specifieke dakpan. 

Binnenkant afwerken van het raam

Wanneer je een zolderdakraam op zolder dan moet de binnenkant van het raam ook netjes worden afgewerkt. Desgewenst is het ook mogelijk om decoratie aan te brengen, hierbij kun je denken aan zonwering of een rolgordijn. Een dakraam voor de zolder is niet geschikt om in bewoonde ruimtes aan te brengen, hier worden andere eisen aan gesteld dan dit model. In heel veel gevallen kan het raam worden geplaatst op een dakhelling.