Waarom je voor biologische luiers moet kiezen

biologische luiers

Een baby verbruikt in het eerste levensjaar gemiddeld 5 luiers per dag. Dat komt neer op bijna 1000kg per jaar! Belangrijk dus om hierbij de juiste keuze te maken, zowel voor jouw baby als de planeet.

Standaard luiers bevatten vaak allerlei chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je baby en onze aarde. Jouw baby kan last krijgen voor roodheid en allergieën. Deze luiers zijn ook niet biologisch afbreekbaar, niet recycleerbaar en vergroten de afvalberg dus enorm.

biologische luiers

Wat zijn biologische luiers?

Biologische luiers zijn wegwerpluiers die gemaakt zijn met biologische producten. Vaak gaat het hier over houtpulp of bamboe. Deze producten worden dan geproduceerd met zo weinig mogelijk schadelijke chemicaliën en met verantwoord bosbeheer.

Wat zijn de voordelen?

In de eerste plaats denk je natuurlijk aan het comfort en de gezondheid van jouw baby. Biologische luiers bevatten geen of veel minder stoffen die de huid van je baby kunnen irriteren of zelfs een allergische kunnen veroorzaken. Ze voelen zachter aan, zijn meer ademend en nemen meer vocht op. Dit zorgt voor veel meer comfort voor jouw baby!

Standaard wegwerpluiers worden geproduceerd met ingrediënten op basis van aardolie, plastic dus. Deze zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid, maar ook niet biologisch afbreekbaar. Ze komen dus uiteindelijk allemaal op de afvalberg terecht. De biologische versie is minstens deels recyclebaar en leidt dus tot minder afval.

De luiers die worden weggeworpen, bevatten schadelijke stoffen die uiteindelijk ook in het milieu terecht komen. De biologische versie bevat geen of minstens veel minder van deze stoffen. Het milieu wordt gespaard dus, en dat is ook voor de toekomst van jouw kindje een goede zaak.

Veel van de bekende biologische luiermerken gebruiken niet enkel biologische ingrediënten, maar doen ook aan duurzaam bosbeheer. Zo komt de houtpulp of bamboe dan uit bossen die steeds opnieuw worden aangeplant en zelfs uitgebreid worden.

Kortom, biologische wegwerpluiers zorgen voor meer comfort, zijn gezonder voor jouw kindje en de planeet en produceren minder afval!