VOL-VCA

Een veilige werkomgeving is belangrijk voor iedereen die werkt bij het bedrijf. Zo biedt G4S Safety solutions iedereen binnen het bedrijf trainingen aan om kennis op te doen over veiligheid en hier op een praktijkgerichte manier over te leren, zodat je het goed kan toepassen in de praktijk. Met een VCA training krijg je een diploma en kan je aantonen dat je kennis hebt van veilig en gezond werken en hier aandacht voor hebt. Deze opleiding is voor medewerkers, maar ook voor leidinggevenden. De VOL-VCA opleiding is voor leidinggevenden. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers en VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. De VOL-VCA opleiding van G4S Safety solutions is dus voor leidinggevenden die werken in risicovolle omgevingen.

Inhoud van de opleiding

De VOL-VCA opleiding voor leidinggevenden in risicovolle omgevingen is zeer breed en omvat tal van onderwerpen, die van belang zijn voor de leidinggevenden. Onderwerpen over veiligheid komen hierbij aan bod, waaronder etikettering en signalering, elektriciteit, brand- en explosiegevaar, werken op hoogte en hijs- en hefwerktuigen. Daarnaast leer je als leidinggevende ook over arbeidsomstandigheden en milieu, arbo in de praktijk, werken in besloten ruimten en algemene werkplekeisen. Verder leer je ook over handgereedschap, gereedschapsmachines en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Verschillende leermogelijkheden

G4S Safety trainingen biedt verschillende leermogelijkheden aan, zodat je kan leren op een manier die past bij jou. Je kan er daarom voor kiezen om alleen het examen te doen als je alle stof al een keer geleerd hebt of het boek al in huis hebt. Je kan er ook voor kiezen om alleen het examen en het boek te kiezen. Het is ook mogelijk dat je naast het boek ook leert door middel van lessen. Dan kan je ervoor kiezen om deze lessen klassikaal te volgen, maar het is ook mogelijk om dit te doen via e-learning. Zo studeer je hoe jij dat wil en vergroot het je kans op slagen. Binnen een mum van tijd heb jij je VOL-VCA diploma op zak en kan jij aantonen dat je kennis hebt van en aandacht hebt voor veilig en gezond werken.