Verschillende soorten fietsen waar je fijn een einde mee kunt rijden

De meeste mensen hebben van kleins af aan leren fietsen en bijvoorbeeld naar school moeten fietsen. Zo is fietsen in Nederland een populaire activiteit om te doen, even naar het strand of park fietsen, op fietstour door het gehele land of door de bossen crossen. De meeste mensen hebben er tegenwoordig ook zeker nog een of meerdere in de schuur staan en het wordt steeds populairder om deze even te pakken of samen of alleen een eindje te fietsen.

Fietsen voor iedereen

Bij verschillende soorten fietsen kun je denken aan de populaire ebike nl of aan een racefiets. Maar veel mensen zullen toch de gewone fiets zonder enige fietsondersteuning in de schuur hebben staan. De meeste mensen zullen het heerlijk vinden om even een boodschap te doen op de fiets of even naar opa en oma te fietsen om een kopje thee te drinken.

Fietsen is in Nederland een gemeen goed en de staat heeft ook gezorgd dat wij dit door middel van goede fietspaden, stoplichten en zelfs hele fietsroutes door het land heen veilig en leuk kunnen doen. Even op de fiets springen is dus voor veel mensen een prettige vorm van beweging en plezier in één.

Iets minder moeite doen

Maar uiteraard zijn er ook mensen die het juist fijn vinden, of nodig hebben, om wat extra trapondersteuning te hebben. Dan kun je bijvoorbeeld naar een grote fietsenwinkel brabant om eens te gaan kijken naar elektrische fietsen. Een elektrische fiets heb je in allerlei soorten en maten. Je kunt letten op de instaphoogte, op hoe het frame eruit ziet of op hoe hard de fiets gaat. Deze factoren kunnen bepalend zijn voor welke fiets voor jou het lekkerste fietst.

Een elektrische fiets geeft jou trapondersteuning dus je moet zelf nog wel trappen maar de

motor van de fiets helpt jou daarmee. Hoeveel de motor jou helpt bepaal je zelf op een klein devise dat bij de fiets wordt geleverd en middel op het stuur geplaatst zit. Hiermee kun je wisselen tussen hoeveel ondersteuning de fiets jou geeft en uiteindelijk ook jouw snelheid, want hoe meer ondersteuning, hoe meer snelheid jouw fiets heeft met dezelfde trapbeweging.

Het kan erg fijn zijn om op een elektrische fiets te fietsen als je wel van plan bent om een flink stuk te gaan touren maar niet per se zo sportief bent dat je dit zonder enige ondersteuning kunt of wilt.

Voor de bergbeklimmers

De naam van de fiets zegt het al, een mountainbike is gemaakt om door bossen en over heuvels te fietsen. De banden van een mountainbike hebben vaak veel grip en dikke banden waardoor de fiets goed op heuvels kan klimmen. Daarnaast is de positie waarin je zit op een mountainbike een beetje naar voren gebogen zodat je veel gewicht kunt gebruiken om op heuvels te klimmen of juist op een veilige manier er vanaf te fietsen. Een mountainbike is dus vooral bedoeld voor ruige ondergronden maar je kunt er zeker ook goed een groot stuk meer door de bossen en heuvels fietsen.