Schrijven

Wanneer je veel schrijft, wil je wel dat de pennen die je gebruikt fijn in de hand liggen en niet snel kapot of leeg gaan. Dit zijn natuurlijk kleine eisen die makkelijk behaald kunnen worden, aangezien er bijna oneindig veel verschillende merken en soorten pennen beschikbaar zijn. Ik kijk zo soms wel eens op iBood, aangezien daar af en toe goede aanbiedingen voorbij komen voor pennen. Vaak zijn deze pennen helaas boven mijn budget, maar ik kan mijzelf goed voorstellen dat dit echt perfecte pennen zijn voor de mensen die veel met de hand teksten of andere dingen schrijven. Wanneer je zo veel schrijft, is het natuurlijk ook leuk om een speciale pen te hebben welke persoonlijk ook wat voor jou betekent. Zo zou je bijvoorbeeld een mont blanc pen graveren kunnen, of juist gaan voor een speciale cross rollerbal pen en hier een eigen tintje aan geven. Dit zorgt ervoor dat je elke keer dat je schrijft weer even de gravering voelt en beseft dat dit echt jouw pen is en hoe fijn deze pen is.

De computer

Het is natuurlijk niet nodig om je verhalen te schrijven op papier met een pen. Veel schrijvers van tegenwoordig zullen namelijk ook zeggen dat ze liever op een laptop, computer of zelfs een tablet hun verhaal typen dan dat ze het helemaal gaan opschrijven. Het grootste voordeel aan het schrijven op een computer, is dat wanneer iets je toch niet bevalt, dat je dan heel makkelijk dat deel kan verwijderen en iets anders kan neerzetten. Bij schrijven op papier heb je eigenlijk een beetje papier verspild en kan je minder makkelijk dat deel verwijderen. Zeker wanneer het deel dat je wil veranderen of verwijderen tussen een deel staat dat je wel wil houden. Wanneer je namelijk bijvoorbeeld via word of een ander schrijfprogramma je verhalen gaat typen, kan je het ook even er tussenuit halen en ergens anders neerzetten. Dit is helaas minder makkelijk mogelijk wanneer je het op papier hebt geschreven.

Niet alleen het veranderen van je tekst is makkelijker op de computer, maar ook het opslaan of behouden van je voortgang gaat een stuk soepeler. Wanneer je bijvoorbeeld een document hebt getypt van meer dan 20 bladzijden, kan je dit makkelijk opslaan op je computer in het daarvoor zelf aangemaakte mapje. Dit kan je vervolgens weer heel makkelijk terugvinden wanneer je er aan verder wil gaan werken. Wanneer je alles op papier hebt geschreven, is het lastiger om alles goed bij elkaar te houden, aangezien je zomaar een papiertje kan verliezen en zo een deel van je verhaal verliest. Ook krijg je uiteindelijk te maken met een hele grote stapel papieren wanneer je met de hand schrijft. Hier heb je geen last van wanneer je jouw verhaal schrijft op een computer of laptop. Als laatste is het tegenwoordig ook makkelijker om je werk te versturen naar bijvoorbeeld een uitgever wanneer je jouw verhaal op een computer of laptop schrijft. Je kan namelijk heel makkelijk het volledige document downloaden en mailen naar de plek waar het heen moet. Dit kan dan gelijk omgezet worden in het boek zonder dat het eerst gedigitaliseerd hoeft te worden.