Palletmover

De mate van automatisering bij bedrijven heeft een grote bijdrage geleverd aan het vergroten van de efficiëntie en veiligheid. De automatische palletmover is niet alleen inzetbaar in magazijnen en warenhuizen, maar ook voor het transport binnen fabriekshallen en overige werkruimtes. De afmetingen van het voertuigje kunnen eventueel aangepast worden om een vlotte doorgang in elke gewenste ruimte te garanderen. Zo kunnen er ook pallets met afwijkend afmetingen worden vervoerd en verder dozen en zelfs kleine containers.

De palletmover gaat zelfstandig aan de slag

Dat biedt de mogelijkheden om het producten niet alleen in ontvangst te laten nemen, maar ook af te geven. Het is de navigatiesoftware in combinatie met de vele sensoren op de palletmover die het zelfstandig laten bewegen, ook langs obstakels heen die plots op kunnen duiken. De veiligheid van personen die zich ook op deze werkvloer bevinden komt daardoor ook nooit in gevaar. Het is niet nodig om aanpassingen te verrichten in bestaande ruimtes waar de palletmover te werk gesteld zal worden en verlaagd dit ook de drempel voor bedrijven om deze handige robots in te zetten. Het in de gaten houden van alle activiteiten en het geven van opdrachten kan op afstand gebeuren.

Het werk kan ononderbroken worden voortgezet

Palletmovers werken op batterijen en moeten die uiteraard op tijd opgeladen worden. Ook dat wordt zelfstandig geregeld en gaat het werk daarna normaal door. De robuuste bouw is onderhoudsvriendelijk en worden problemen gelijk doorgespeeld. Oplossen kan vaak gewoon op afstand en hoeft het werk niet eens onderbroken te worden. Een eenvoudige versie van de automatische palletmover is die waar de pallets zelf op geplaatst en verwijderd moeten worden. Zulke modellen lenen zich uitstekend voor kleinere bedrijven waar zo een hulp wel goed gebruikt kan worden en wordt er ook nog eens flink bespaard op arbeidskosten. Het bestaand personeel kan dan met andere taken worden belast.