Je werknemers tevreden houden is belangrijk

Als je een eigen bedrijf hebt ben je natuurlijk altijd bezig met het zoeken naar manieren om je bedrijf te verbeteren. Een onderdeel van het verbeteren van je bedrijf is evalueren hoe fijn je werknemers het vinden om voor je te werken en hierna aanpassingen door te voeren. Een voorbeeld om beide problemen aan te pakken is het organiseren van je magazijn door een palletstelling kopen. Hierdoor is je magazijn een stuk meer georganiseerd. Je zou misschien denken wat voor voordeel dit heeft voor het verbeteren van je bedrijf of de werkervaring van je personeel, maar dit heeft aardig wat invloed.

Tevreden personeel is de basis

Stel dat normaal gesproken een klant belt met de vraag of er nog iets op voorraad is of met een specifieke vraag over een product. Je werknemer zet de klant dan even in de wacht terwijl het product uit het magazijn wordt gepakt of terwijl er gecontroleerd wordt of het product er überhaupt nog is. Dit kost al redelijk wat tijd, maar al helemaal als je personeel niks kan vinden in het magazijn omdat er geen logica in zit of omdat alles maar op elkaar gestapeld staat. Door palletstelling kopen kan je het magazijn een stuk overzichtelijker en toegankelijker maken waardoor je personeel makkelijker te werk zal kunnen gaan.

Dit leidt ook tot een tevreden baas en klanten

Zoals hierboven beschreven maakt een georganiseerd magazijn een enorm verschil voor werknemers, maar zij zijn niet de enige voor wie dit verschil maakt. In het scenario van hierboven scheelt het de klant namelijk ook een hoop wachttijd. Daarnaast zal je als eigenaar ook veel voordelen zien van een georganiseerd magazijn. Ten eerste zal je personeel efficiënter werken waardoor ze meer gedaan krijgen op een dag. Uiteindelijk zorgt dit hopelijk voor ofwel meer omzet ofwel meer tevreden klanten. Daarnaast zullen ook andere zaken zoals het checken of natellen van het inventaris een stuk makkelijker en sneller gaan als alles een vaste plek heeft.