Japan zegt nee tegen doorverkoop

Japan is het enige land ter wereld waar je naartoe kan gaan, voor het strohoed heren kopen. Er is geen enkel ander land ter wereld dat deze aanbiedt. Dit komt omdat het echt iets is van de traditionele Japanse cultuur. In Nederland hebben wij dus geen winkels voor strohoed heren kopen. Zelfs online wordt het lastig om dit soort spullen te vinden. Het lijkt erop dat Japan er alles aandoet om de enige verkoper van het product te blijven. Dit is vervelend voor de mensen die graag strohoed heren kopen. Zij kunnen namelijk nu niet aan het product komen zonder helemaal naar Japan toe te reizen.

Goed voor de productie

De reden waarom Japan kiest voor deze aanpak wat betreft het strohoed heren kopen is dat het goed is voor de binnenlandse productie. De productie in Japan staat al jaren onder druk omdat er zoveel concurrenten zijn in de wereld. De productie-industrie blijft nog altijd zeer competitief en lastig. Japan kan geen lage prijzen aanbieden omdat de kosten hoog zijn voor arbeiders. Dit is dus de reden dat zij alleen zelf de mogelijkheid hebben om dit te kopen. Op die manier kan Japan zich namelijk onderscheiden van de andere concurrenten.

Klanten gaan massaal naar Japan

Het mooie aan het strohoed heren kopen is dat het ook veel extra toerisme trekt. De mensen hebben dus echt zin om dit te kopen en samen met elkaar te gaan eten. Zij hebben liever niet iemand die het hun moeilijk maakt. Zij kiezen dus soms ook voor een gids die hen helpt bij het strohoed heren kopen. dit zorgt voor een goede samenwerking tussen de toeristen en de gidsen. Zo blijven zij genieten van Japan en komen de gidsen aan extra werk. Op die manier blijft het mooi om te zien dat de kracht van het strohoed heren kopen een goede toevoeging is voor het Japanse toerisme.