Hoe werkt een snurkbeugel precies?

snurkbeugel

Veel mensen snurken. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Met een snurkbeugel is dat snurken binnen de kortste keren verleden tijd. Hartstikke fijn voor iedereen die zijn of haar partner wakker houdt gedurende de nacht. De snurkbeugel zal een zegen zijn voor jou en iedereen om je heen. Maar hoe werkt zo’n ding nou precies?

Hoe het werkt

Een snurkbeugel is een soort van bitje dat je in je mond doet. Een snurkbeugel wordt daarom ook wel een anti snurkbitje of MRA beugel genoemd. MRA staat voor Mandibulair Repositie Apparaat. 

snurkbeugel

Hoe stop je de beugel erin?

Een snurkbeugel stop je zoals gezegd in de mond. Vervolgens zorgt desnurkbeugel ervoor dat je onderkaak niet naar achteren zakt, wat vaak de oorzaak is van snurken. De onderkaak wordt op deze manier naar voren gehouden. Hierdoor wordt de ruimte in de luchtweg groter, waardoor je veel beter kunt ademen tijdens de nacht Er is genoeg ruimte voor luchtstroming in de keelholte.

Hoe ontstaat snurken dan?

Wanneer de ruimte te nauw is ontstaat er een trillend geluid. Dat geluid heet snurken. Een snurkbeugel voorkomt dus dat er trillingen ontstaan in de keelholte omdat er meer ruimte is voor de luchtstroming.

snurkbeugel

Hoe kom je aan zo’n beugel?

Er zijn talloze manieren om aan een snurkbeugel te komen. Allereerst zijn er veel mensen die zo’n beugel via de tandarts regelen. Dat kan, maar kost ook erg veel geld. Meestal wordt het niet vergoed door de verzekering. Als je wil besparen kun je de beugel beter online kopen. Zorg dan wel dat je kiest voor een snurkbeugel op maat want anders krijg je snel klachten.