Ga voor elektrisch rijden

Je hoort tegenwoordig steeds meer over elektrische auto’s en je ziet er ook steeds meer. Het aantal elektrische auto’s zal dan ook blijven groeien. Wat zijn voorbeelden van een elektrische auto en waarom zou je voor elektrisch gaan? Dat lees je in deze blog.

Kia Niro EV

De Kia Niro EV is een elektrische auto welke beschikbaar is als DynamicLine en ExecutiveLine. De DynamicLine is vanaf €42.510 euro te koop en de ExecutiveLine vanaf €45.510. Beide hebben ze een accupakket van 64 kWh en een actieradius van 455 kilometers. De Kia Niro EV wordt ook wel de Kia E-niro genoemd. 

Elektrisch rijden: de voordelen

Nu we een elektrische auto in het zonnetje gezet hebben, gaan we ook een aantal voordelen benoemen van het rijden in een elektrische auto. 

  • Beter voor het milieu
    Rijden in een elektrische auto is beter voor het milieu, omdat een elektrische auto geen CO2 produceert. Als je de auto dan ook nog eens oplaadt met groene stroom, ben je helemaal milieubewust bezig. Daarnaast bevat een elektrische auto onderdelen die je kunt recyclen. De batterij van deze auto’s kunnen namelijk gebruikt worden voor de opslag van stroom die door windenergie opgewekt is.
  • Goedkoper in gebruik
    Als je kijkt naar de prijs bij de aanschaf van een elektrische auto is dit meestal duurder dan een traditionele auto. In gebruik is dit echter niet het geval. Er zijn namelijk een aantal financiële voordelen wanneer je in een elektrische auto rijdt. Ga je zakelijk een elektrische auto leasen of kopen? Dan hoef je minder bijtelling te betalen. Ook hebben volledig elektrische auto’s geen verbrandingsmotor, waardoor de motor niet uit slijtende onderdelen bestaat. Er is daarom minder onderhoud nodig dan bij een traditionele auto. Als laatste hoef je bij een elektrische auto ook nog eens geen wegenbelasting te betalen. 

Alleen meer voordelen dus! Kies jij ook voor een elektrische auto?