Escaperoom Rotterdam – sensationeel moment op je dagje-uit

Rotterdam wordt nog altijd ondergewaardeerd. Terwijl Amsterdam wordt overlopen door toeristen heeft de tweede stad van Nederland, humoristisch aangeduid als ‘Rotjeknor’, alle ruimte te bieden. Niet alleen in de indrukwekkende haven maar ook in de mooi opgezette binnenstad. Een dagje-uit naar Rotterdam kan heel verrassend uitpakken. Deze hectische metropool toont een hypermoderne look en heeft niet het bedaagde van Leiden of het wat te statige van Den Haag. Rotterdam is zeker voor jongeren een top stad. Shoppen, loungen en kunst en cultuur bekijken kan er in overvloed. En natuurlijk ga je dan ook een uurtje met z’n allen wat spannends doen. Dat kan bijvoorbeeld in de escaperoom Rotterdam.

Dagje Rotterdam

Houd je van kunst? Dan heb je met het Museum Boijmans van Beuningen een Europese topper te pakken in Rotterdam; vanwege de verbouwing kun je nu even terecht in het Depot Boijmans van Beuningen. Vind je moderne architectuur interessant? Dan is Rotterdam echt verreweg de beste Nederlandse stad. Niet alleen om het iconische stationsgebouw Rotterdam Centraal, ook om de kubuswoningen en het enorme ‘hoefijzer’ van de overdekte Markthal. De Erasmusbrug geeft zwierig het belang van het water aan, net zoals de enorme oceaanstomer SS Rotterdam. Via de hoogste uitkijktoren van heel Nederland, de Euromast, kijk je neer op een dynamische havenstad. En jullie dagje Rotterdam is niet compleet zonder een leuk uitje. Even paniekmanagement doen in een van de ontsnappingsruimtes van de escaperoom Rotterdam.

Vier keer welkom in de escaperoom Rotterdam

Lachen en huilen tegelijk, samen de spanning beleven en successen vieren of problemen oplossen, allemaal ingrediënten van een uurtje jezelf opsluiten in een ontsnappingskamer. Zo krijgt je dagje Rotterdam nog veel meer kleur. En je kunt liefst kiezen uit vier soorten escape rooms:

• Room 1409 (als gast welkom maar je eindbestemming lijkt spookachtig)

• The Safe House (een veilige kamer of het mikpunt van criminelen?)

• The Boiler Room (creepy is nog een understatement)

• Lab 13 (word ook jij slachtoffer van enge Russische lab experimenten?)

Penibele situaties in de escaperoom Rotterdam

Het is te hopen dat je al eens eerder een escaperoom Rotterdam hebt bezocht. Want dan kan je het topniveau en de moeilijkheidsgraad van de vier Rotterdamse ontspanningsruimtes waarschijnlijk beter aan. En heb je in elk geval een kans om er weer heelhuids uit te komen. Tijdens je ontsnappings-uur word je zo door de mangel gehaald dat jij en je collega’s of vrienden in een roller coaster van emoties terechtkomen. Euforie wisselt zich af met apathie, blijdschap met triestheid. En je voelt de spanning door je keel gieren als je samen met de andere groepsleden almaar raadsels en geheimen moet oplossen.

Ga voor een winnaarsteam

De truc is om met een goed team aan een escaperoom Rotterdam uitdaging te beginnen. Het helpt als elk van de groepsleden een eigen kwaliteit meeneemt in de duistere ruimte. Vier capaciteiten brengen je namelijk sneller verder in het spel en geven je een kans op het ontdekken en ontsluiten van de buitendeur. Je team zou moeten bestaan uit de volgende types:

• Een doener

• Een durver

• Een denker

• Een beslisser