Een notaris inhuren bij het kopen van een huis of appartement

Veel mensen dromen ervan om een ​​huis te kopen. Vergeleken met huurwoningen hebben koopwoningen veel voordelen. Wanneer u van plan bent een huis te koop te kopen, is het altijd belangrijk om contact op te nemen met een notaris. Wanneer u het koopcontract van de woning ondertekent, is de notaris verantwoordelijk voor het opmaken van de officiële documenten voor de overdracht.

1. Het leveringscontract

Eerst maakt de notaris een akte van levering op. Dit is een contract om ervoor te zorgen dat u echt de officiële eigenaar van de woning wordt. De akte van levering wordt opgemaakt op basis van de ondertekende verkoopakte. Daarnaast zal de notaris ook bepaalde onderzoeken doen naar uw achtergrond en de achtergrond van de verkoper. In de akte van cessie staat wie de nieuwe eigenaar van de woning is.

2. De hypotheek akte

Naast de leveringsakte is ook een hypotheekakte vereist. Veel mensen gebruiken hypotheken om hun huis te financieren. Wanneer u een hypotheek afsluit, gebruikt de notaris de financiële documenten van de geldverstrekker om de hypotheekakte op te stellen. In de akte staan ​​alle afspraken tussen u en de hypotheekverstrekker. Via dit contract bent u verplicht zich aan de overeenkomst te houden. Als u dat niet doet, hebben zij het recht om uw onderpand te verkopen.

3. Het kostenplaatje van een notaris

Als je een notaris inhuurt, ben je bij de aankoop van een huis meestal zo’n 1.000 tot 1.500 euro kwijt. De prijs van elk notariskantoor varieert echter sterk. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een goede en goedkope notaris in Utrecht? Kijk dan op goedkopestenotaris.nl. Hier kunt u alle notarissen in uw regio vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de goedkoopste notaris vindt.