De beste online marketing middelen

Marketing en specifiek online marketing is voor bedrijven anno 2021 niet meer weg te denken. Ieder bedrijf doet het op eigenwijze, maar welke middelen zet je nou in voor een effectieve online marketing campagne? In dit artikel lichten wij onze favoriete online marketing middelen toe. Lees je mee?

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising. In de meeste gevallen wordt voor het adverteren via de zoekmachine Google gebruikt, maar ook Bing is in opkomst. SEA ook wel Paid Search genoemd houdt eigenlijk praktische in dat je betaald om gevonden te worden via de zoekmachine. Bij Google zijn dit altijd de bovenste zoekresultaten, deze worden dan ook aangeduid met het woord “advertentie”. SEA kan een manier zijn om op korte termijn snel veel verkeer naar je website te trekken. De resultaten verlopen namelijk via een veiling, de hoogste bieder staat dus gegarandeerd bovenaan.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization of in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie. SEO is eigenlijk de “niet betaalde” variant van gevonden via een zoekmachine. Niet betaald gaat echter in de meeste gevallen niet op. De concurrentie en de strijd om de nummer 1 positie zijn vaak moordend en er wordt in tegenstelling tot wat Google zegt veel geld ingestoken door bedrijven. SEO bestaat uit drie componenten: on-page (content), techniek (de achterkant van de website) en linkbuilding (het aantal linkjes naar jouw website).

Social Media marketing

De naam zegt het eigenlijk al, social media marketing is het adverteren via social media kanalen. De meest voorkomende in Nederland zijn: Instagram, Facebook en LinkedIn. Met social media marketing kun je eigenlijk precies uitkiezen wie je wilt bereiken omdat iedereen zijn of haar gegevens kenbaar heeft gemaakt.

Online marketing uitbesteden

Heb je besloten je online marketing uit te besteden, dan kan je het beste voor een lokaal marketing bureau gaan. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht dan kies je ook een SEO bureau in Utrecht. Veel bedrijven besteden hun marketing uit over het hele land heen. Maar wil je lokaal de beste resultaten? Dan zal je het ook lokaal moeten zoeken. Wil je bijvoorbeeld online goed gevonden worden in Utrecht, dan iemand die feeling heeft met Utrecht jou daar veel beter bij helpen.

Bron: Odiv.nl