crossfit een leuke intensieve trainingen

crossfit

Crossfit krijg je door gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman te combineren. Crossfit valt als trainingsvorm onder fitness, maar het gaat veel verder dan alleen vet verbranden of spiermassa opbouwen. Tijdens een crossfit training wordt er op hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. Je kunt beginnen in de beginnersgroep, als je dit nog nooit hebt gedaan. De oefeningen kun je op eigen niveau doen en het zal steeds makkelijker gaan, je kunt  je daarom ook gratis inschrijven voor een intake les. De CrossFit-training is niet alleen van hoge kwaliteit, maar het biedt ook een gemotiveerde en dynamische omgeving vol met like-minded mensen met alle leeftijden en verschillende lichaamstypes. De mensen die meedoen zetten zich hard in om hun doelen te behalen.

crossfit

 Welke oefeningen zijn er 

De oefeningen die worden gedaan hebben vaak te maken met natuurlijke lichaamsbewegingen. Hierbij kun je denken aan klimmen, tillen, duwen, trekken, stoten, springen en rennen. De voorwerpen die voor crossfit gebruikt worden zijn voorwerpen zoals barbells, dumbbells, kettlebells maar ook spullen zoals tractorbanden, zandzakken en trouwen worden gebruikt.

Hoe ziet een training eruit

Een training begint vaak met een warming-up, vervolgens krijg je een stukje technische vaardigheden. Bij dit onderdeel worden de crossfit bewegingen uitgelegd en geoefend zodat je alles goed en veilig kunt uitvoeren, zo voorkom je blessures. Na dit technische gedeelte komt er vaak een hele intensieve training, dit wordt de WOD genoemd, workout of the day, deze duurt 10 à 20 minuten. De scores worden altijd bijgehouden, zodat je kan zien of je jezelf verbeterd en er toch een beetje een wedstrijdje van maken.