Camper schade

Camper schade

Nederland is een land waar campers en caravans ontzettend populair zijn. Vooral mensen die met pensioen gaan besluiten om een camper te kopen, zodat ze nog een flink aantal jaren rond kunnen trekken. Het is logisch dat er dan ook meer camper schade ontstaat. Een camper is wat minder handig te besturen dan een personenauto. Voordat je er erg in hebt krijg je ergens een deukje of zit er een kras op de lak. Ook in de winterstalling kan er gemakkelijk camper schade ontstaan, vooral als de campers door de eigenaren zelf op hun plek moeten worden gezet.

Camper schade

Het repareren van camper schade

Een deukje of een kras op de lak kan door elk schadeherstelbedrijf wel worden verholpen. In technisch opzicht verschilt het repareren van dergelijke kleine camper schade niet van de reparaties die vaak bij een personenauto worden uitgevoerd. Het is wel sterk afhankelijk van de plek van de schade of dit door een gewoon herstelbedrijf kan worden gerepareerd. Een camper of een caravan is aan de buitenkant vaak bekleed met een wand waar een profiel in zit. Als daar een deuk in zit moet je voor het repareren van de camper schade naar een gespecialiseerd bedrijf.

Hoe wordt een deuk in de wand hersteld?

Het onzichtbaar wegwerken in de wand van een caravan of camper is best lastig. Elk merk en model camper heeft een eigen soort profiel en camper schade is alleen onzichtbaar weg te werken als een deel van de wand kan worden vervangen. Vroeger gebeurde dat door een nieuw stuk wandbekleding te bestellen bij de fabrikant van de camper. Tegenwoordig bestaat er een techniek om het profiel van de wand te kopiëren. Het gekopieerde stuk wand dient dan als vervanging van de beschadigde wand. Camper schade herstellen gaat op deze manier veel sneller.