4 carrières die je kunt volgen in de logistiek

Logistiek is een van de snelst groeiende sectoren ter wereld. Logistiek is de wetenschap van het plannen en uitvoeren van de verplaatsing van goederen van de ene naar de andere locatie. Het gaat om het beheer van de hele toeleveringsketen, van de aankoop van grondstoffen tot de levering van afgewerkte producten. Logistiek is een breed terrein en omvat veel verschillende soorten carrières. De vraag naar werknemers en professionals op dit gebied is ongetwijfeld groot. Daarom is werken in de logistiek een verstandige beslissing. Hier zijn verschillende carrières die je in deze industrie kunt volgen.

Supply Chain Manager

Een supply chain manager coördineert de stroom van materialen, onderdelen en arbeid binnen een organisatie. Deze persoon is verantwoordelijk voor het bepalen van de hoeveelheid voorraad die moet worden vervoerd en waar deze moet worden opgeslagen. Hij plant de routes die artikelen door de toeleveringsketen zullen nemen, zodat ze op tijd op hun bestemming aankomen. Supply chain managers moeten ook coördineren met leveranciers en klanten met betrekking tot het verzendingsproces. Bovendien moeten ze ervoor zorgen dat hun medewerkers alles hebben wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen

Logistiek manager magazijn

Een manager magazijnlogistiek houdt toezicht op alle activiteiten in een magazijn, waaronder opslag, orders verzamelen, orders verzenden en zendingen ontvangen. De logistiek manager zorgt ervoor dat alle werknemers de juiste procedures volgen bij het verplaatsen van artikelen in het magazijn. Zodat de inventaris niet misplaatst of beschadigd raakt tijdens het transport. Ze houden ook toezicht op alle apparatuur die wordt gebruikt voor het laden van vrachtwagens of het opslaan van materialen op locaties, zoals vorkheftrucks of transportbanden. Bovendien moeten Warehouse Logistic Managers ervoor zorgen dat alle bestellingen op tijd worden verzonden en dat alle klanten ze kunnen ontvangen.

Voorraadbeheerder

Een voorraadbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van voorraden, waaronder grondstoffen, goederen in bewerking en afgewerkte producten in verschillende stadia van de productie. Ze zijn ook verantwoordelijk voor voorraad controlesystemen zoals barcodes en radiofrequentie-identificatie tags. Als je wilt werken als voorraadbeheerder, moet je een groot aantal computerprogramma’s kunnen gebruiken om voorraadproblemen op te lossen. Ook moet je beschikken over analytisch vermogen en uitzonderlijke organisatorische vaardigheden. Als je een bachelordiploma in financiën of bedrijfskunde hebt, kun je proberen te solliciteren naar deze baan.