De voordelen van co-packing

Als het gaat om product veiligheidsnormen en -voorschriften is het belangrijk om aan deze eisen te voldoen. Daarom doen veel bedrijven een beroep op co packing diensten. Co-packing is een dienst waarmee kleine bedrijven hun verpakkings behoeften kunnen uitbesteden aan een derde partij. Co-packing kan voordelig zijn voor bedrijven die hun productie moeten opschalen. Bovendien kan co-packing helpen om de kosten te verlagen en om de productiesnelheid te verhogen. Het is gunstig wanneer bedrijven niet over de middelen of tijd beschikken om alle aspecten van de productie te behandelen. Hier zijn drie voordelen van co-packing.

Totale kosten verlagen

Het eerste voordeel van het gebruik van een co-packing service is dat het de totale kosten van de productie van je product zal verminderen. Er komt heel wat kijken bij het maken van voedingsproducten en één van de belangrijkste kostenposten is arbeid. Als je een groot aantal bestellingen hebt, kan het inhuren van werknemers erg duur worden. Met een co-packing service hoef je echter alleen een derde partij in te huren om het verpakkingsproces van je producten af te handelen. Dit bespaart je geld op zowel arbeidskosten als materiaalkosten. Door je verpakkings behoeften uit te besteden, kun je je bestellingen flexibel houden en tegelijkertijd de totale kosten per geproduceerde eenheid verlagen.

Sneller leveren

Een ander voordeel van het gebruik van een co-packing service is dat je klanten een snellere doorlooptijd krijgen. Als je je eigen producten produceert, zullen er momenten zijn waarop er nabestellingen zijn omdat de productie trager was dan verwacht. Dan zijn er nog andere problemen die zich onderweg voordoen. Met een co-packing service is er iemand anders die dit afhandelt, zodat je het product sneller kunt voorbereiden dan wanneer je alles zelf zou doen.

Grotere schaalbare capaciteit

Een van de grootste voordelen van co-packing is de mogelijkheid om de productie op te schalen als dat nodig of gewenst is, zonder dat je nieuwe apparatuur hoeft aan te schaffen of meer werknemers hoeft aan te nemen. Je kunt je blijven concentreren op je kernactiviteiten terwijl de co-packers alle aspecten van de productie en verpakking voor je afhandelen. De verpakkers kunnen je ook helpen om een langetermijnstrategie te ontwikkelen voor het opschalen van de productie als dat nodig is en voor het handhaven van een consistente levering zonder onderbrekingen in de activiteiten.